7 vprašanj o regalih

7 vprašanj o regalih

Ustrezne rešitve za shranjevanje so morda najpomembnejši dejavnik pri določanju učinkovitosti vašega skladišča. Pravi skladiščni regali vam bodo omogočili, da povečate obseg, poenostavite svoje delovne procese in zmanjšate ročno dviganje za vaše osebje.

Pred nakupom police ali regala si morate zastaviti številna vprašanja. Upoštevati morate:

Koliko prostora imam?

Prepričajte se, da ste izmerili razpoložljivo višino, širino in globino. Če shranjujete palete, preverite, ali izbrani paletni regal ustreza velikosti palete, ki jo uporabljate. Večina paletnih regalov AJ je globoka 1100 mm in je zasnovana za standardne EUR palete 1000 x 1200 mm.

Koliko teže morajo držati nivoji police?

Eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih je treba upoštevati, je, koliko teže bo morala imeti vsaka raven police. Tako police kot nosilci so zasnovani za enakomerno porazdeljeno obremenitev (UDL); to pomeni, da lahko polica prenese določeno nosilnost teže le, če je obremenitev enakomerno razporejena po dolžini nivoja police. En kos polne teže, ki je postavljen na sredino police, lahko povzroči, da se polica zruši. Priporočamo, da izberete nekoliko večjo zmogljivost, kot jo potrebujete, da zagotovite, da je teža v celoti podprta.

Ali potrebujem gredi ali police?

Paletni regali so opremljeni z gredmi, vendar brez podpore za police in so primerni samo za shranjevanje palet, ki delujejo kot police za premostitev vrzeli med nosilci. Če morate shraniti škatle ali drugo nepaletizirano blago, boste potrebovali police s polno višino police; za intenzivno skladiščno uporabo priporočamo težke police z ustrezno visoko nosilnostjo.

Ali potrebujem dostop z ene strani ali obeh?

Upoštevajte, ali je treba regale postaviti ob steno ali ne in ali je za ohranjanje stabilnosti enote potrebna prečna opornica (ki bo preprečila dostop z ene strani). Paletni regali in težje police so običajno (vendar ne vedno) dostopni z obeh strani.

Kaj skladiščim?

Glede na to, kaj morate shraniti, standardni skladiščni regali ali paletni regali morda niso prava izbira za vas. Razmislite, ali bi lahko druga rešitev delovala bolje, npr. konzolni regali, navpični sistemi za shranjevanje ali regali za majhne dele.

Kam bodo postavljeni moji regali?

Razmislite, v kakšnem okolju boste uporabljali vaše regale, saj lahko to vpliva na vrsto regala, ki ga morate izbrati. Če je vaš sistem regalov za suho notranje okolje, je primeren preprost prašno lakiran (ali lakiran) premaz. Pocinkana obloga je odporna proti rji in primerna za vlažne prostore, medtem ko je nerjaveče jeklo mogoče sprati in je idealno za uporabo v sterilnih okoljih ter prostorih za shranjevanje in pripravo hrane. Krom bo dal pameten, a razmeroma poceni zaključek na lažjih regalih (v primerjavi z, na primer, nerjavnim jeklom) in je idealen za namene razstave.

Ali bom v prihodnosti potreboval več polic?

Večina regalnih sistemov je zasnovanih tako, da jih je mogoče v prihodnosti enostavno razširiti. Dokler se regali, ki jih kupite, prodajajo kot osnovne in dodatne enote, jih boste lahko dodali, kadar koli boste morali!

Več vprašanj?

Če imate dodatna vprašanja ali potrebujete pomoč pri načrtovanju prostora, je naša ekipa za pomoč strankam tu, da vam pomaga. Lahko vam svetujemo o najprimernejšem regalu ali regalu, sestavimo tloris in se po potrebi celo dogovorimo za ogled lokacije.